Мамины паляницы

Мамині паляниці.

Знову пахнуть мені,
Мамині паляниці,
Спілі високо вишні,
Запашні полуниці.

Память кличе в ті роки,
І весняні ті ранки,
Де бабусині руки,
Відкривають фіранки.
 
Де дідусь спозаранку,
Йде на пасіку нашу,
Пю молока філіжанку,
Жену вівці на пашу.
 
Не раз в лісі, обочах,
Ми вовка стрічали,
Знов скупатися хочу,
В плесах річки Сучави.
 
Мені сняться ще досі,
Пироги, що із печі,
Босоніж у покосі,
І та радість малечі.
 
Дні безжурні дитинства,
На роздоллі розмиті,
Дні найкращі блаженства,
Щасливі юності миті.
 
Не забуду ніколи,
Красний ДІл, Галицівку,
Як ходили до школи,
Хто в життя дав путівку.

Бринить память гулом бджілки,
Й не знайти мені ліки,
Голос скрипки й сопілки,
Не забуду повіки.
 
Знов запахли сьогодні,
Мамині паляниці,
Пасочки великодні,
І сметанка в полиці.

Автор : Н.П.Рубан.


Рецензии