А в Киевi каштани зацвiли!

міський романс

музика Sаndor Benkо - Petite Fleur
https://www.youtube.com/watch?v=JGYHWQjczBo
.
.
А в Києві каштани рясно зацвіли,
став запашним небесний чудо-батик ...
З небес Рожеві Кораблі Зорі
пливуть до нас  у радісний Хрещатик....

А в Ботанічному - магнолії цвітуть,
у вишиванках гілки-грона мліють...
І трелі солов'ї завчас плетуть
в бузкове Диво Зоряності Мрії...

Сережки розпушились м’яко у вільхи,
і дні  - ось-ось зомліють п’янко в липі,
і ночі ллють медові всім гріхи
в настій ланів у золоті та житі...

Сурмить світанок в Срібно-Зоряну Трубу
в каштаново-бузковому дурмані...
Свічки узяв в зелену п'ятірню,
каштани ваблять квітками в коханні…

І берега Дніпра, і схили, і лани
б'ють Лаврі земні Вічності поклони...
Золотогриві Дзвони-Табуни
влітають в Київ з вітром-коногоном...

А в Києві каштани рясно зацвіли…
Зняли красуні всі зимові шати…
Їх силуети зваблюють у млі,
як чоловічу радість упіймати…

І у житті у нас все довші щастя дні...
Розлуки по ночах усі нудьгують…
Все яскравіше вранці ситця сни,
коли Весна - кохання пророкує!


Рецензии
Яке гарне фото!І вірш цікавий!

Омельченко Валерия   09.05.2020 16:19     Заявить о нарушении
Чемно дякую! Щиро радий що ви розумiєте мову душою... Бажаю творчош наснаги, красуня!

Юджин Папуша   09.05.2020 22:07   Заявить о нарушении