Очакване

ОЧАКВАНЕ

Ставам в девет... Зад прозореца е тъмно...
Нощта е дълга в края на декември.
Знам, че ти за работа си тръгнала,
влязла със душата си във примирение.

Оставам вкъщи тъжен да те чакам -
за пенсионерите най-непосилната задача.
Поне да дойде някое дете да ме сурвака
 и аз по радостното детство да заплача.

Безочливо в лицето ми се смее тъмнината
 докато чакам твоето обаждане:"Обичам само теб!"
и непрекъснато се вглеждам във стъклата...
Дали ще се разсъмне днес до пет?!

30.12.2012 г.
1004 Б.Алекс.
Петър Пенчев


Рецензии
Здравствуйте, дорогой Петр!

С днём Победы Вас! Здоровья, счастья, чистого неба!

Берегите себя и своих близких!

http://avatars.mds.yandex.net/get-pdb/1823871/167a57ab-b4b2-4143-af86-3ccc258e694a/orig

С теплом обнимаю,
Людмила

Людмила Кочегарова   08.05.2020 20:49     Заявить о нарушении