День пам ятi

Далекий той тридцять дев’ятий рік,
І довго так чекали сорок п’ятий,
Час, як вода, невпинно з русла тік,
Й добіг той час до позначки – двадцятий.
День пам’яті й примирення у нас
Двадцятий рік, та інше вже століття.
Ніколи не забудемо той час…
Була війна, й було тоді жахіття.

ПРИСПІВ

День пам’яті й примирення,
День пам’яті настав,
А ті роки й страшну війну
Ніхто не забував.
День пам’яті й примирення
Живе в наших серцях,
А імена захисників
Сьогодні на вустах.

День пам’яті й примирення настав,
Та пам’ять про таке не помирає,
Бо дід і прадід крівцю проливав,
Він знав, що вдома вся рідня чекає.
Буя весна, все знову ожило,
Та пам’ять про цей день не помирала.
Не можемо забути, що було,
Бо перемогу кров’ю гаптували.

08.05.2020 р.


Рецензии