Сонейка смяецца...

***
                Памяці мамы

Сонейка смяецца.
Вішня зацвіла.
Свежы ветрык б’ецца
Аб паверхню шкла.

Адчыню акенца,
Ветрык удыхну.
Выбегу я ў сенцы,
Потым – у вясну.

Сонейка смяецца.
Вішанька цвіце,
Прама ў нашы сенцы
Лезе, – так расце!

Сяду я на ганку,
Тут прыемна мне!
Усміхнуся ранку,
Траўню і вясне.

Мама, я так рады
Сонцу і траве!..
Не выходзіць з хаты,
Снедаць не заве…

07. 05. 2020 г.


Рецензии