Хуьшрекан баде

Муьжуьд  метел ала  ц1емуьжуьд  хтул,
Кула шутаннава  садлагьай штул.
Къулав агатнава  хуьшрекан баде,
Храз сун гуьлуьтар - акьванар гъиле.
 
Тади ква бадедик, алукьнава  зул,
Белки мекьизват1а акатна юзун?
Хтулрин гьар садаз  кар- кеспи  ава,
Илигна баядрал мел кутунава.
 
Сада  эвегъзава рекъинал йисар,
Муькуьда  чхрадал ийизва гъалар.
Килиг гьик1  к1убан я  штулдин  кефер,
Фит1иниз бадедин шуткьудин п1ип1ер.
 
Ч|ехи - гъвеч|и ава бадедин к|вале,
Буба ацукьнава столдин кьиле:
Низ авач гуьлуьтар - вири агата,
Чешнедин  хизандиз мугьман акъата!


Рецензии