Начагь мейваяр

Начагь хьанвай пара  салан мейваяр,
Дегиш жезвай лугьуз гатун гьаваяр.
Доктордал вил алаз экуьн яралай,
Сабурдив нубатда ацукьна авай.

Вахтунда  атана дамах гвай  доктор,
Лацу халат алай яру помидор!
Раб-дарман агудна легьзеда   вичив,
К/валахив эгеч/на жавабдарвилив.
 
Гьахьна садлагьайди туьд т/азвай келем,
Тандал акъалжнавай  къанни вад  перем.
Хкажна гьайбатдив  чешмегар  кьилел,
Меслят гана гъил эцигна  пелел:
 
-Сейли мейвайрикай заз чиз, сад я вун,
Тан даим лигима- такурай зурзун.
Авай - авачирбур  вири  алук1мир,
Гьекь алаз гарарал  пара ацукьмир.
 
Ингье, кабинетдиз   авахьна  буран,
Нефес  къачуз тежез ат|узвай аман.
Лагьана лукьманди  алцумна чуькьуьн:
-Тадиз, буран хала, т/имилара  т1уьн.
 
Рик/елай алудмир терездал ч/угун,
Фад- фад холестерин,  шекер  алцумун .
Къениндилай к|евиз  хуьх вуна пегьриз,
Хъвамир са хуп/ ядни,  нянихъ -  йифиз!
 
Ахпа  нубатдавай афни атана,
Яхун я ам яман - рангар ат/ана.
Чинал вичиз махсус  къабарар ала,
Докторди  тажубдив ик|  давамарна:
 
-Михьа чин экьунлай ч/утран цуькверив,
Агуда руша хьиз  гагь-гагь вилерив.
Ая зарядкаяр, хъухъ  витаминар,
Мягькемра на зайиф хьанвай жак|умар.
 
Нубат я, дамахдив атана казар,
Кулавай аялди ийизвай бизар.
Гьарнихъ килигзава, чапрас я вилер,
Къиб хьиз къвекъвезава, какур я к|вачер.
 
Кьил галтадиз ама доктор им акур,
Фикириз амукьна: са им тир такур...
Атана бейхабар  зенг  телефондиз-
Куьмек лазим  хьанва тадиз  пахладиз!
 
Аспирин, анальгин,  марганец кьуна,
Кьватида  мукрат1ар, скальпель туна,
Начагъ хьанвайбуруз  сагъвал т/алабна,
Доктор эверуниз фад рекье гьатна...


Рецензии