Дождж пляскае, шчыруе...

***
                У забыцці.
                Мяне ніхто не чуе.
                Ларыса Геніюш

Дождж пляскае, шчыруе.
Чароўны дождж вясны!
Камусьці ён малюе
Аб будучыні сны.

А мне дык проста змые
Ён спадзяванняў цень
І шэрасцю накрые
Не велічны мой дзень.

І кроплі дождж друкуюць
Для маладой травы,
Яго навокал чуюць
Лес, луг і паплавы.

Яго чытае лісце
Разбуджаных бяроз.
Ён прабіваў калісьці
І мне душу – наскрозь.

Вясна цвіце, красуе,
Як нехта – у жыцці.
Ніхто мяне не чуе
Сягоння ў забыцці.

І толькі дождж шчыруе,
Заснуць мне не дае…
Дык, можа, ён пачуе,
Пра што душа пяе?

06. 05. 2020 г.


Рецензии