9й день

Що святкувати будеш , брате,
У травні на дев’ятий день?
Наші важкі, болючі втрати,
Під звуки сєпарських пісень?
Ти будеш святкувати смерті
Юних беззбройних хлопчаків?
Їх гнали покидьки зі СМЕРШу
На міни, наче штрафників.
Може вшануєш плем’я суче,
Що продалОся за пайок?
Нащадки їх святкують гучно
Розстріли штрафників-жінок.
А може хочеш дань віддати
Знищенню воїнів УПА?
Їх переможці-супостати
Теж добивали по лісах.
З трагедії зробивши свято,
Тому що гинули ж діди,
На цілий світ будеш волати:
«Безсмертний полк!Путін прийди!».
Якщо був дід героєм дійсно,
В фашистів цілив, як в мішень,
Ми пом’янемо його, звісно,
У травні, на дев’ятий день.


Рецензии