Эмили Дикинсон 31. Summer for thee, grant I may be

        ***
Я стану летом для тебя
Украшу твой покой
Днём буду музыкой звучать,
Как смолкнет птичий хор.

Ростками тонкими цветов
Украшу холмик твой.
Возьми же навсегда к себе, 
меня – твой Анемон!      
       
                               
        ***
Summer for thee, grant I may be
When Summer days are flown!
Thy music still, when Whippoorwill
And Oriole – are done!

For thee to bloom, I’ll skip the tomb
And row my blossoms o’er!
Pray gather me –
Anemone –
Thy flower – forevermore!


Рецензии