Шехьиз алама...

Эхир пел эцигна, за вал, верхьи тар,
Ван къвезва япариз саки  ви гафар:
Гьикьван вахтар я за рехъ   вилив   хвена,
Азизди, лагь вучиз, вун ик| геж хьана?
Вун патал алукьна  и чими  гатфар,
Саврухар  чукурна  атана  шагьвар.
Амач и патара гила аязар,
Шад я къе булахар  ягъаз авазар,
Чидани  сефил тир гьикьван  гъвергъверар,
 Килига, шуьт|кьузвай тамун гевгьерар…
Вахъ яман дарих тир   зи тан, зи хилер,
Кар кьунвай руьгьдавай йисарин хирер...
Зи жаваб геж хьанач: чан  к1ани дустар,
Пак я куь виридан хиялар, къастар.
Гатфари сагъарда ц1уру  къабарар,
Гвачирни къушарив  хийир  хабарар?

....Шехьиз кьвед алама- зунни верхьи тар-
Я захъ гьал галамач, я адахъ нектар…


Рецензии