Уйлап чыгам

Кайдан чыга жир тетерэулэр
Жил дауллар, янгыннар
Тон буйлары уйлап чыгам
Бер булмаган хэуп хэтэрлэр.

Сугыш кургэннэр бабайлар.
Ачлык кургэн этилэр.
Арба тартып уфаллада
Бала тапкан энилэр.

Ничек читен булмасада
Халык башын иймэгэн
Куз яше белэн икмэк басып
Булганындан тук булган.

Хэзер халык арртыра бик
Начар яшибез диеп
Аларны бер аннамыйм мин
Айнык бугай,куренэ исерек.

Зарланырга Ходай кушмый
Булганына эйт рэхмэт
Кулларында кочен булса
Бул син шуна кэнэгэт.


Рецензии