Hodierno

Witam Cie,
o moj niedoskonaly swiecie!
Idolu wspolnie ukoronowany!
Treserze wielki i fakirze,
Nieposkromiony klaunie i satyrze!

Uduchowiony zywy twoj organizm
Bezdennej przepasci czelusci ujrzal...
Latarni morskiej swiatla snop skierowal sie na Armagedon,
I cale niebo opetaly dusz zmartwionych czastki.

Przez krzyki, strach, panike ty zadrzales caly,
Bez wiary i milosci nie dasz rady przetrwac.
Nadzieje znajdziesz w mocy wspolnych serc,
Odzyskasz swiatlosc dusz wpleciona w wieniec utracony.

Wytrwamy! I usmiechem nam odplaci Matka - Ziemia!
Juz nikt nie bedzie wiecej duchem spac.
I znowu jutro nowy dzien nastanie,
W niepamiec pojdzie strach, jak cien, ktory bez slonca znika.
14.03.2020
©Ilona Kazimierska

*) hodierno - dzisiaj (lacina)
P.S. wszystkie fotografie oraz uwagi sa autorskie


Рецензии