Родство

***   ***   ***   ***
Родичівство
 
***   ***   ***   ***
 
Є два види родичівства:
Кровне та свояцтво,
Але ж і одне, і друге
Об'єднує в братство.
Кровне - від одного предка.
Свояцтво - за шлюбом.
Родичівство - це зв'язок,
Ніби жолудь з дубом!
Батьки, діти - ступінь перша,
Брати й сестри - друга.
Брати й сестри батьків -
Третя споріднення ступінь.
Діди, баби та онуки -
Четверта спорідність.
Але бути родичами
Є велика гідність!

22.04.2001р.

***   ***   ***   ***   


Рецензии