Джипым

          1
Гукъейуэуэ сиIэр зэуIуу,
Дэпщэщ къискIутынуми
          сшIэркъым,
Къэхъу - къащIэм щыти
          уедаIуэу,
Щыхьэт утехъуэнщ -
          ар щIэжысIэм.

Адэ иджыри сы цIыкIуу,
ЛэмпIэжьыкъуэ сыкIуэу щыжысIэм,
НэхъыфIат Бахъсэныжь
          ситхьэлатэм,
Пщахъуэм си хьэдэр щIивэу.

Нобэм сыкъыздэсам -
Тхьэм и нэфIым сыхинкъым,
Бэлигъ сыхъуауэ зыщ сфIэтелъиджэр,
ГъащIэгъусэу - укъызитакъым?

ФIы лъагъуныгъэм и мафIэм,
Куэд хисхьэу зэхэсыу щытащ,
Ар къэмысакIэрэт си щхьэм,
Си гъашIэр мыгъуэ ищIащ.

Зыри жызмыIэу цIыху куэдым,
Щэхуу сэ сакIэлъоплъ,
Ахэр хуэхэйщ сэ сызыхьым,
Я гъащIэр нэгъуэщIыуи яхь.

ЛIэщIыгъуэ зыбжанэ ипэ,
Сытыуи сыкъамылъхуарэт,
А зэманым дунейм тета цIыхухэм,
"Еуей" - къысхужаIэнт.

ГущIэгъум и кIуэдыжыгъуэм,
Сытыуи Iейуэ сыхаулъхуэт,
Апхуэдэу сищыцIыху хейми,
Дауи уэ сыпIуущIат.

          2
Къэхъуар зыми жезмыIэу,
Дунейм сытетын сигугъат, -
И щэхур зыбзыщIыф цIыхур,
Си дежкIэ къуажэ иуасэт.

Лъэпо-щхьэпар къыщыхъуам,
Хэкум сыкIын х у е й я щ,
Сэ, зэманкIэ сытеурт: сыпIумыщIэм,
Уанэмыгъуэращи: зы жылэ , дыдэсщ.

Уи гъущIыщым и макъыр зэхэсхым,
СыздэкIуэм сэ сыкъоувыIэ,
Хэт игугъэнт уэ уису "Джипым" -
ДунейкIэ зыгуэр услъагъуну.

Уэ насыпкфIэ ухъуамэ -
Сэ сыблихами Iуэхукъым,
Техуащ сызыхуейям си Iэр
          жипIэу,
ГъущIышыр дунейм томыху.


Рецензии