Святий вечiр

***   ***   ***   ***   ***

Святий вечір... Свічка іскриться
І збирає всіх біля столу.
Біля столу, святкового столу,
Що знаходиться в рідній оселі.

Святим вечором, шостого січня,
Всі збираємось ми у бабусі,
Бо вона у нас є наймудріша,
Щоб поради її послухать.

Принесемо їй ми вечерю,
Подарунки візьмемо з собою,
А вона нам тільки всміхнеться -
І проходив сум із журбою!

Зі Святим вечором будьте здорові!
Вам бажаю я щастя та долі!
Прошу за стіл всіх сідати
І моєї куті скуштувати!

Онуки, правнуки й діти сідають,
Їдять кутю, узвар наливають,
А, крім цього, дванадцять ще страв,
Щоб протягом року Бог щастя давав!

Січень, 1999р.

Хай буде світла пам'ять мойї бабусі Насті,
якої не стало 13 січня 2007р.

***   ***   ***   ***   ***   ***


Рецензии