Юлияна Донева - Става туй що Господ нареди

СТАВА ТУЙ, ЩО ГОСПОД НАРЕДИ
Сега за друго ние не говорим,
освен на тема КОВИ -19
Даже взеха да се нищят спорове ,
има ли го, няма ли… – Не знае се.

Само месец мина оттогава
и милиони хора се  затриха.
Уплашени се питаме - що става!?
Дали лекарство вече не откриха!

И минават дните в неизвестност,
а ний стоим затворени във къщи.
Нищо не се случва интересно,
в новините - все едно и също.

О, колко заблудени ний били сме.
Недопускали такъв товар,
планове какви ли не кроили сме,
но „кръчмите  ни били без кръчмар.“

Живота, даден ни макар и кратък,
не сме го оценявали преди.
Но ще знаем от сега нататък,
че става туй, що Господ нареди.


Рецензии