Найкращий вiрш напишеш - жартома

Найкращий вірш напишеш – жартома.
Найкращий вірш напишеш – мимоволі,
коли один катрен кричить по колу:
«Нотуй мене», і виходу – нема.

І виходу – нема. Сідай. Пиши.
Коли він твій, катрен, – вже не пручайся,
коли він твій – зі спокоєм прощайся:
поет не знає спокою душі.

А потім – буде в захваті читач.
І скаже: «Але ж... Вмієте, Ви, пане...».
А Муза над плечем сміятись стане.
І скаже: «Але ж... Не хотів – хоч плач...».


Рецензии