Гэзэл

Бу нэ эййам, бу нэ дёвран, эсэр йох гьагг-эдалэтдэн,
Нэ инсанлыг, нэ уьнсиййэт-даныш сэн кин-эдавэтдэн.

Нэ гёрдуьйуьн ачар сирри, нэ эглинэ гуьвэнжин йох,
Бэни-адэм галыб ажиз, баш ачмыр бу кэрамэтдэн.

Гёруьнмэз, хырда бир тозжуг диз уьстэ гойду дуьняны,
Гьаны о гуьжлуь эрлэр ким, дейэн даим жэсарэтдэн?

Бэшэр ёвлады микробла галыбдыр гёз-гёзэ ялныз,
Кёмэк йох жуьзи мигдарда нэ гьакимдэн, нэ дёвлэтдэн.

Аяг басмышса да эсрэ, рэгэмли техноложили,
Йенэ нэфсин гулу инсан чэкэнмир эл жэгьалэтдэн.

Кимэ бел багъласын инди, кимэ бэс архалансын да,
Элмми, динми... инсаны чыхардар бу фэлакэтдэн?

Гёруьнмэз бир бойун вардыр, нэдир бунжа бёйуьк нэфсин,
Нэ истэрсэн, сэн эй мэлун,йерэ зинэт бэшарэтдэн?

Чэкил, йох ол, нагафил шей, бурах сэн гэл бу дуьняны,
Безиб алэм евиндэ бош отурмагдан, эталэтдэн.

Галыбса жуьзи жан, Намиг, сэбэби бил ки, ешгиндир,
Билирми бэс о инсафсыз, айылмышмы, де, гэфлэтдэн?
03.05.20 г.


Рецензии