Ki te ara whakaawe koe me...

Ki te ara whakaawe koe me ...
Nikolay Yazykov
               "Ki te kaiwaiata"


Ka rite ki a koe te faauruhia ki a koe.
A ka wiri te uma o ratou.
A ka kite koe i to iku
E matau ana hoki koe ki to ara pai;
Ka rite koe mo te whakaaturanga
He aha te mea homai o te rangi i runga i te whenua,
     Ko nga whakaaro kaha he maama me te wera
     He kupu hau,

Haere ki te ao - kia rongo ake ia i te poropiti
Tena ko te ao te kororia, te tapu.
Kaua e kihi i te waha huka o te kaitono
A kaua e tono, kaua hoki e tango utu.
Kei te whiti a te whatitiri?
He tino whakamataku te marena o te marena?
     Kaua e pokanoa, ano he kukupa
     Kia maia, kia toa, kia rite ki te ekara!

Me nga tangi ngawari me te ahuareka
Ka ara ake ratou i ou whatitiri;
I roto i enei tangi, ka wareware te pononga ki tana mamae
I rongo ano a Kingi Haora;
Me te ora tino
Ka pai koe - a he maama te rau tau
     Ou puuturu
     He kanohi tino ahi!

Mena he whakamoemiti koe, he koa
Ki tonu i te hiahia ao -
Kaua e kohia te whakahere taonga
Ki te aata ki te aroaro o tou ariki.
Ka titiro matatau ia ki a koe
E kore e whakaae ki nga patunga o te tinihanga; te paowa me te whatitiri
     Tohu ki a ratou - a ka mau tonu te tohunga.
     Wiri ana me te wehi, te whakama!


                1831 tau


       * * * * * * * * * * * * * * *


Рецензии