Про кожну з наших ран

Можливо, я ніколи не зрозумію тебе до кінця,
Зіпсую купу паперу і викину олівця.
Не знайшовши достатньо красивих і влучних слів, розтягну свої творчі потуги на кілька днів.
Якби ми писали спогади про кожну із наших ран,
Ці книги були б успішнішими за біблію чи Коран.
Якби ми відзначали усі фіаско й обломи на лівих руках,
Кількість шрамів вражала б розмахом й наводила страх.
Якби ми не навчились сміятись і глузувати із себе,
Хвилі наших депресій дісталися б рівня неба.
Наші нерви були б натягнутими, мов дроти.
Не лишили б мостів, якби завжди палили мости;
Не дізнались, яка перемога на запах і смак.
Дай же, Боже, п‘ять на удачу,
Це буде нам добрий знак.


Рецензии