Волкъ

На селе уби честных людей злой волк.
Приидоша воевати волка полк.
И се солнце преклонися на закат:
Волк не ят бысть, и се вои крепко спят.
Вои, вои, како можете вы спати,
Егда зверь прииде паки промышляти.
Аки прежде загрызет вы окаянный,
Пролиют о вас вдовицы слезы сланы.
Разумейте, яко грех того прельщает,
Иже бдение с молитвой презирает.


Рецензии