Кат

І навіть найтемніша ніч
Не чорніша, ніж твоя душа.
А чи варта вся гра свіч?
Чи взагалі за нею ні гроша.

Людей ти мучиш, вправний кате.
Із їх сердець плетеш намисто.
Для тебе їх життя нічого і не варте.
Калічиш їх, ламаєш їх зумисно.

І світ не бачив стільки почуттів,
Скільки ти розтоптав, мов сміття.
Все завжди так як ти хотів,
А для інших нема й повітря.

Згриз ти всіх, мов та чорна вдова,
Егоїзм твій сочить із тебе.
Все що чути, пусті слова.
Ей королю, а де манери?

Був і другом і був ти долею.
Був ти ціллю і просто мрією.
Але руки вже впали втомлено,
Бо не став ти,на жаль, людиною.

Все, що бачу це темна пустка.
Все, що бачу - любов до себе.
Все без змін. Відпускаю весла,
Відпливай у життя без мене.


Рецензии