Не верь никому. Лидия Скрипка

Лiдiя Скрипка

Нiкому не вiр. А собi особливо.
Не всi почуття нам снiги замели.
Дивись, як берiзка скидає звабливо
Весняний убiр, їй так осiнь велить.

Байдуже, посивiв каштан пiсля ночi,
Плоди наїжачились – лячно i край.
Нiкому не вiр. Подивись менi в очi.
А хочеш, зведемо малесенький рай?

У тебе за хатою, десь бiля лiсу,
Я Мавкою буду, а ти Лукашем.
Глянь, осiнь з туманiв готує завiсу,
Ми встигнемо, бабине лiто лишень.

Ще буйна трава не лягла у покоси,
Іще  не готова до зимного сну.
Ще тепло й спокiйно, i дощ безголосий,
Й на струнах весни вiтер пiсню утнув.

Не вiр, що у вирiй злетiло кохання,
Вiд серця забрало гарячи ключi.
Єдине прохаю, забудь про вагання,
Тулися до мене душею хутчiй.
----------------------------
Лидия Скрипка

Не верь никому. А себе – особливо.
Не все наши чувства снега замели.
Смотри, как берёзка снимает красиво
Весенний убор – ей так осень велит.

Подумаешь, сед стал каштан после ночи!
Плоды ощетинились – не подбирай.
Не верь никому. Посмотри в мои очи.
А хочешь, мы сделаем маленький рай?

За домом твоим, возле самого леса
Я Нимфою буду, а Паном будь ты.
Смотри, осень стелит туманов завесу.
Успеем. Нам - бабьего лета цветы.

И травы ещё не легли на покосах,
Ещё им не снятся холодные сны.
Тепло и спокойно, дождливые росы,
И ветер играет на струнах весны.

Не верь, что любовь поглотило теченьем,
Что сердце лишилось горячих ключей.
Прошу об одном: позабудь про сомненья,
Душой на мою обопрись поскорей.

(27.04.2020)


Рецензии