Журавли

Журавлі

Журавлики летять уже додому,
На північ повертаючи ключі;
Їх не лякає далечінь і втома –
  - Курли-курли! – В блакитну височінь.

Весна прийшла! Земля теплу радіє, -
Стеблинку кожну жде життя нове!
Віками тут плекаються надії…
- Курли-курли! – У далечінь пливе.

Навіки вірні, і землі, і роду, -
Їм діток тут зростити треба край!
Летять на Батьківщину, у негоду,
Який-би там не був заморський рай!

Не забувають рідну Україну,
Де наймиліше кожному гніздо!
І ти, моя дитино, ти, мій сину,
Цю істину правічну усвідом!

Березень 2015


Рецензии