Из сборника стихов Небесният хляб 31

               

На моите стихове


О, колко искам да ви дам
                крила
и полет
          дълъг.
До върховете
              все не стигам
в пътя
          стръмен.
Съблазните човешки
моите крила
               опърлят
и в отчаяние и смут
душата ми
            захвърлят.
Вий, моите деца
на  мислите ми
                грешни,
не искайте от мен
да бъда
          честна.
Пред себе си
            да бъда честна -
това ми
          стига.
Отварям страница
                поредна
в живота ми-
най-ценната ми
                книга.
 


1999 г.


Рецензии