Из сборника стихов Небесният хляб 30

На дъщеря ми

Във зелено и розово
ще измисля рапсодия.
Ще рисувам ноти
на небесния свод.
Ще заключа рисунките
със седем печата,
само ти ще получиш
заветния код.
Подарявам ти
моите зелени поляни,
люляк пролетен
и песента на пчела,
от любовното слънце
разнежени и огрени,
и моминска мечта
на разпукналата липа.

Подарявам ти моето езеро.
В детството
често ходих до него
и му  разказвах за моите дни.
За любимото куче,
за мама и татко
и за моите детски, наивни мечти.

Във живота ми
била съм щастлива, и то много пъти
без да зная и подозирам дори.
Колко мигове са останали скрити
За незрящото ми сърце и затворените очи.

Подарявам
всичко, за което мечтаеш и ти…




2000 г.


Рецензии