Из сборника стихов Небесният хляб 29

На  сина  ми

Русокосото слънце дома ми огрява,
русокосото слънце  душата  ми  радва.
От  училището  то  се  прибира  по  пладне
и започва  шумът като  циганска  сватба.

Този  шум  ми  е  по-сладък  от  медена  пита,
той  осмисля  живота  ми  и  мъки  горчиви.
В  него  моите  мисли  радостно  вплитам
и рисувам  картини  със  цветни  моливи.

Най-прекрасното  слънце  в  света  притежавам,
със  изписани  вежди - две  красиви  дъги.
Със  синовна  любов  то  най-щедро  дарява
и се  ражда  надежда  за  по-хубави  дни.



1997 г.


Рецензии