Бодаj, ны дорос я до Ёг

Бо маты шэ вправе v за коск

Еsё я не знаю, чево
Тут вам напісать гонды во.
Но трэба, потрэбно вvэ sось.
Бо сплю прам пасля смачнаг пловк.

От думав поjті у в садок
Да шо подгрыбті із зелёнк.
Да дэ ты! Всэ ломыть в грудёх!
І, да, а ны v Бог ны спасёт.

Ну, ладно. Поjду зарэ во
Наjду рачныка хоть в шкапох.
Но нету а ны j простынёв,
Шоб змытысь… в корытцы.

І я от наjшов средь кныvок
Якогося пранца знаёмого.
Чытну v с пар лістов!
Э! клоныть на бок!

Тыплэнько v! Сыдю пуд зімлё.
А збоку рыфлектор vыдовск.
І шо шэ, казалось бы, больш.
Ну, гріj тіло всё но.

Таінственныj гэтоj Брылёк!
Дэ Бріль бо. Да j Ёг ш!
І думае, прам так спасётц
От гібелі кітаёвск.

Лістаю: чудноj был Онорк!
З богатых, казав, надто v он.
А маты!.. с ума ны соjдёш.
Така злюка і скопідомк.

А я v вовсе бы j ны такыj.
Ну, дэ маты гнала в Омшын:
А ну! Быстро встав до восход!
Бо статок Тімошк но пасёть.

Деревня!.. Да дэ – хуторок!
Болото. А лотаті – морэ!
А скікы jіець пак качкы
Мні клалы в прыпіл!..

А мы j з Голомніцкых ек бы s!
Паны! Ну, j чы ты
Уvэ голодраныць. Дурныj!
Пышыся – дэ Лірб!

Такыj был Бальзак удалыj.
Пошов – куды гочы вылы.
А посля, зу7 одурімш,
Взев матра прыгрів.

Шкодуе j Васыль всіх больных.
Бо как тут 1 прам спасысь.
Ты v частка всіх пЯніц.
Пошлы v во до дохторів!

І, да, тамо ны заразывсь
Хворобо слыпыньдь-vовтяків.


Рецензии