Володимир Висоцький Ну ось повна версiя

Володимир Висоцький “Ну ось” (повна версiя)

Ось, зникла дрижа у руках,
Наверх, наверх!
Ну ось, зірвався в прірву страх
I зник тепер.
Не зупинити часу плин,
Ми будем жить,..
І вже нема таких вершин,
Що не скорить!

Серед несходжених шляхів
Один десь мій,
Серед невзятих рубежів
Є той, що мiй!
А імена, хто тут поліг,
Сніги таять ...
Про сум непройдених доріг
Вiтри гудять!

Блакитним променем льодів
Весь схил блищить,
І таємницями слідів
Граніт просік …
А я дивлюся на мету
поверх голів,
І свято вірю в чистоту
Вершин та слів.

Хай промайне чимало днів -
Життя летить,
Але в цю мить я тут зумів
Свiй острах вбить.
У тихiм шепотi води
Стiкла бiда,
А день, який усе змiнив?
Так. Середа.


З’явилась впевненiсть в руках,
Наверх нас всiх!
Ну, ось зірвався в прірву страх
I зник повік .
Життя спинить нема причин,
Бо хочеш жить,
І в світі вже нема вершин,
Що не скорить.

Серед неходжених шляхів
Один, хай мій,
Серед невзятих рубежів
Один, та мiй.
Хто не доплив і в хвилі ліг,
Тим Бог - суддя.
Серед непройдених доріг
Одна - моя.

Мій океан з усіх боків
Штормить, штормить
А таємниця морякiв
На дні лежить.
А я дивлюся на мету
поверх голів,
І свято вірю в чистоту
Глибин та слів.

Нехай пройде чимало днiв,
Життя - летить.
Але невпевненiсть я зміг
В собi убить.
Я слухав тихий спів води:
"Зникай, бiда",
А день, який був день тоді?
Так. Середа.


© Володимир Туленко, Переклад 2020

https://www.youtube.com/watch?v=9qTkkgJaQfg
*****

Владимир Высоцкий “Ну вот...” (полная версия)

Ну вот, исчезла дрожь в руках,
Наверх, наверх!
Ну вот, сорвался в пропасть страх -
Навек, навек.
Для остановки нет причин -
Иду, скользя,
И в мире нет таких вершин,
Что взять нельзя.

Среди нехоженых путей
Один - пусть мой.
Среди невзятых рубежей
Один - за мной.
А имена тех, кто здесь лег,
Снега таят.
Среди непройденных дорог
Одна - моя.

Здесь голубым сияньем льдов
Весь склон облит,
И тайну чьих-нибудь следов
Гранит хранит,
И я гляжу в свою мечту
Поверх голов
И свято верю в чистоту
Снегов и слов.

И пусть пройдет немалый срок -
Мне не забыть,
Как здесь сомнения я смог
В себе убить.
В тот день шептала мне вода:
"Удач всегда..."
А день... какой был день тогда?
Ах да - среда!..

Ну, вот исчезла дрожь в руках
Наверх, наверх.
Ну, вот сорвался в пропасть страх
Навек, навек.
Для остановки нет причин
Иду, скользя,
И в мире нет таких вершин,
Что взять нельзя.

Среди нехоженных путей
Один пусть мой,
Среди невзятых рубежей
Один за мной.
Кто не доплыл и в волны лег,
Тем Бог - судья.
Среди непройденных дорог
Одна - моя.

Мой океан со всех сторон
Штормит, штормит
Он тайну чьих нибудь имён
На дне хранит.
А я гляжу в свою мечту
Поверх голов
И свято верю в чистоту
Глубин и слов.

И пусть пройдет немалый срок
Мне не забыть
Что здесь сомнения я смог
В себе убить.
Я слышал пела мне вода:
"Удач всегда",
А день, какой был день тогда?
Ах, да. Среда.


© Владимир Высоцкий. Текст, музыка, 1969


Рецензии