Из сборника стихов Небесният хляб 20

Най-нужните слова ще ли намеря
за нежен поглед и прохладен морски бриз,
за шепота на тъжните брези
и за последна майчина повеля.

Прелитат думи като ято птици,
едната хващам – другата ми бяга.
Строя ги в тесни хубави редици
една към друга - за да си прилягат.

Винаги остава в мене нещо
прекрасно, тайно и неизразимо,
а въжделението да го кажа е тъй горещо,
но думите отлитат невидими.



2004 г.


Рецензии