Из сборника стихов Небесният хляб 3

Защо ли трябва да обичаш своя враг?
За да не стъпва повече на твоя праг.
Със думи и дела да не засяга
в душата ти чувствителните струни,
дори когато този враг жесток
безмилостен е като диви хуни.
Прости му.
Кармична връзка ти унищожи,
за да избегнеш мъки и лъжи
във следващия си живот
със него като син или баща,
свекърва, майка или дъщеря.
И по-добре го обикни сега.




2004 г.


Рецензии