Из сборника стихов Небесният хляб 12

От любов и омраза
опитах да изтъка
килима на моя живот.
Получи се крива, парабола, пъстри цветя
и някакви хора играят
върху килима ми
на жесток и глупав белот.

Изтупах килима,
изпрах го,
изсуших на двора.
Останаха пъстри цветя,
а между цветята - празни места.
С какво да ги пълня ?
Защо ли се чудя ?
Разбира се – с Любовта.




2004 г.


Рецензии