Из сборника стихов Небесният хляб 11

Животът ми беше -
                едно безкрайно мълчание.
Животът ми беше -
                сух и гневен барут.
Една въздишка, едно стенание,
омраза, мъка, душевен смут.

Животът ми е -
               едно смирено мълчание.
Животът ми е -
               най-нежната песен в света.
На миналото си излекувах раните,
сега живея в реалността.

Реалността е Бог,
                а Той е вътре в нас.
Приемам ли реалността
и я обичам такава, каквато е,
                а не такава, каквато искам да бъде,
значи, приемам и обичам Бог.



2004 г.


Рецензии