Поливальний понедiлок

Нехай вода гріхи наші омиє,
Омиє душі кожного із нас,
І дощик з неба рясно хай облиє,
Бо день такий буває в році раз.

Цей перший понеділок після Пасхи
З дитинства пам’ятаємо усі,
Нас дощик поливає з Бога ласки,
І вся земля стає в Божій росі.

В народі називають поливальним,
Водою обливають геть усіх,
Та називають навіть і Пасхальним,
І лине по усіх усюдах сміх.

За це сьогодні в нас нема образи,
І хлопці обливають всіх дівчат,
Виблискують краплини, наче стрази,
Пісні та сміх сьогодні скрізь звучать.

На те він є таким лиш раз у році,
Всі інші понеділки – не такі,
Його з дитинства пам’ятаєм досі.
Околиці стають всі гомінкі.

20.04.2020 р.


Рецензии