Прости, Iсусе

Ісус у гробі від учора,
І плащаниця у церквах,
А зрадили ще позавчора.
Пречиста Діва у сльозах.

Болять усіх нас твої рани,
Тебе розп’яли на хресті.
Занесли плащаницю в храми…
Ти людство врятувать хотів.

За нас терпів страшнії муки,
За нас на смерть свідомо йшов,
Кати прибили ноги й руки.
Терновий шлях за нас пройшов.

Ті катування і знущання,
Що ти за нас перетерпів.
Було у тебе сподівання,
Що нарід все ж не зачерствів.

Сьогодні вже прийшла субота,
У гробі тіло, ти – в раю,
У християн усіх – скорбота
За смерть, Ісусику, твою.

Та завтра вже Святая Пасха,
Задзвонить в церкві гучно дзвін.
На все, що є – це Божа ласка…
Тобі, Ісусе, наш уклін.

Але сьогодні ти ще в гробі,
Помер учора на хресті.
Спаситель, Христе, є у тобі,
Ти – наш Спаситель у житті.

Прийде Великдень – з гробу встанеш,
Настане радість для усіх,
З Отцем Небесним поряд станеш.
Прости, Ісусе, смертний гріх.

18.04.2020 р.


Рецензии