Чи Украiна вiльна е?

Чи Украiна вiльна є?
Ні. Вона ніколи вільна не була.
І зовсім не тому , що над собою мала пана.
А тому, що в середині своїй була гнила.

Немає волі вільного народу,
Там, де ніхто нікого не шанує.
Де втоплять тебе за винагороду.
В такій країні тільки час марнуєш.

Затопчуть ті, що не признали себе.
Ні! Не дозволять власній волі прорости.
Можливо з болю власного закинуть камінь в тебе.
Можливо з немічі від хворої своєї сліпоти.

Коли душа людини не пізнала смак свободи.
Коли ховає власне серце в клітці.
Коли соромиться своєї власної породи.
Про що напише на своїй життєвій стрічці ?

Про те, що викормила у середині,
Про те й історію напише:
Про біль, про страх і про жахливі почуття.
Як скривдить когось – так радіє, так її то тішить.
Танцює і сміється там, де треба співчуття.

ТАТ 18.04.2020 ( 22.02)


Рецензии