Нам посчастливилось... Лидия Скрипка

Лiдiя Скрипка

Нам пощастило, лiпше – повезло нам
Серед снiгiв знайти серцям тепло.
Не розбивай нi помислом, нi словом
Богемне делiкатне тонке скло.

Ти ж знаєш, як закохуются люди,
Як до душi знов тягнеться душа,
Як невiдома пташка б’ється в груди
Невмiлими рядочками вiрша.

Хай це чуття незмiнним буде далi,
Таким свiдомим, як на скронях снiг.
Не натискай завчасу на педалi
Залиш цi першi паростки веснi.

Душа мотивом юностi озветься,
Вiднайде необхiднi нам слова.
В моїх рядках є елексир для сердця,
Йому пiдвладна стрiлка часова.

Не поспiшай, нехай окрiпнуть крила,
Без остраху прийняти клич: “лети!”
Хто серед снiгу розгорнув вiтрила,
Той будь-що-будь дiстанеться мети.
------------------------------1
Лидия Скрипка

Нам посчастливилось иль повезло нам,
Среди снегов найти сердцам тепло.
Не разбивай ни помыслом, ни словом
Такое хрупкое богемское стекло.

Ты знаешь сам, влюбляться могут люди,
Тогда к душе вновь тянется душа,
Как будто птицу кто в груди разбудит,
И вновь строфа родится, хороша.

Пусть чувство неизменным будет дале,
Таким осознанным, как на вершинах
- снег.
Не налегай заране на педали
И эти первые ростки оставь весне.

Душа мотивом юным отзовётся,
Найдёт необходимые слова,
И элексир любви в стихах найдётся,
И часовая стрелка в нём жива.

Не торопись, пускай окрепнут крылья,
Чтобы принять бесстрашно крик: “Лети!”
Кто средь снегов не чувствует бессилья,
Достигнет цели своего пути.  (17.04.2020)


Рецензии