К тебе голубкой. Лидия Скрипка

“До тебе голубкою” Лiдiя Скрипка

Коханий, я б до тебе хоч на мить хотiла
Пташиною дiстатись в царство сновидiнь,
Торкнутись нiжно поцiлунком твого тiла,
Вiдчути серденьком кохання всю глибiнь.

На вушко прошептати: “На добранiч, милий,
Дивися, як блищить казково синiй снiг,
Вдень вiн летiв iз пiднебесся бiлокрилий,
Тепер вмостився в кучугурах на нiчлiг”.

А ти б ласкаво посмiхнуться, тришки сонно
Й на виттiвки мої звичайно б промовчав…
Снiг з даху з’їхав, охаючи монотонно
Випереджаючи свiтанок, що почавсь.

Вiршами б розписала стiни i вiконце,
Примарилось твоє б: “не прохолонь”.
То й що! Я у вiкно голубкою за сонцем
Спухнула б в неба синь iз лагiдних долонь.
-------------------------
“ К тебе голубкой” Лидия Скрипка

Любимый, я б на краткий миг хотела
Ворваться птицей в царство твоих снов,
Коснуться нежным поцелуем тела
И сердцем чувствовать глубокую любовь.

На ушко прошептать: “Спокойной ночи!
Смотри, как дивно голубеет снег:
Весь день летел он, утомился очень,
Теперь в холмах нашёл себе ночлег”.

Ты б улыбнулся ласково, чуть сонно
И на мои капризы промолчал…
Снег съехал с крыши с шумом монотонным,
Опередив рассвет, что блещет, ал.

Стихами стены б расписать, оконца
И слышать: "Лишь любовью не остынь”.
Да что там! Я б голубкою за солнцем
С ладони ласковой взлетела в неба синь. (17.04.2020)


Рецензии