Грiхи страшнiшi за отруту

За нас розп’ятий на хресті,
За нас калічили і били.
Чи оцінили це в житті?
Чи щиро Господа молили?

Лилася кров з Христових ран,
Марія сльози проливала,
Не цвів тоді білий катран,
Катів Пречиста все благала.

Ти падав тричі під хрестом,
Господній сину, наш Ісусе,
Не піт, а й кров текла чолом.
Тобі доземно я вклонюся.

Тяжку дорогу ти пройшов,
Кати тебе не шкодували.
Рятунок людству цим знайшов.
Тебе до смерті катували.

Бичами били так тебе,
Що кров за кожним витікала.
За нас не шкодував себе,
А Мати поряд приклякала.

Дорога хресна і Христос,
Який узявсь терпіть покуту,
І на Голгофі це збулось…
Гріхи страшніші за отруту..

17.04.2020 р.


Рецензии