чи так вигляда смерть

вчення терпіння пронизує наскрізь.
над головою сяє місячний серп -
в труну
   в гнилу яму
          під кулі
               у зашморг -

чи так виглядає смерть?

чи так виглядає смерть,
коли згоден на все що вище,
               та просто нездатен?
чи так виглядає кінець буття всього сущого?
духовна бідність
         фізичні метаморфози
                дурний характер -

властивості невмирущого.

тягар з коханих
            померлих
                рідних
висить за спиною і буде висіти
до самого до каяття.

чому вони все ще з тобой? з тобою самим -
нещастним
    огидним -

чи так виглядає життя?


Рецензии