***

     З Богом і Божою Матір’ю ліпше
     Поема майбутнього


    (здайте страшний тест — на внутрішнє)


                Слову-Богу і Богоматері
                з любов’ю присвячується


1

Вірус сприятливий —
щоб жити краще!
бо те глибоке – трансцендентне —
не пропаще...
бо в ньому Бог


вірус сприятливий
поемі у майстерні!
В оглушливій цій Тиші
життя вдвох


В серці як вибух —
Бог й нікого!!
потім приходять
всі
або не всі — сміливі
й знаходять
Бога...


2

Ото живеш, художнику,
жахаючи «закати і раскати»!
от би народ забрать!!
немов худобинку до Джерела зводить
і ще начальства
не вмочить
та — не злякати!!



От внутрішні — Христові — лаборанти!..
(от з цього варто і почати)


3

бо якщо скла здогадок зовнішніх
більш не зберу
не сплавлю
їх краї... фрагментів... їх муру...
без випуклості — ви не зцілені!
без духу, приятелі супостатів,
у хладі завтра і почнете відчувати...
от з вас вилазить...
без зведень у художнику!
без зцілень у художнику!
ви не сваріться ... й нє болтайтє...
бо стане всім вже нічого втрачати!!
без Бога у художнику... в єдинім
Світі...



Нічого, щоб своїм назвати, —
не можу я
тепер,
а — лиш як є...
як з самого початку
я — крила і Любов
й терпіння Богоматері!


І скільки треба
я можу — й більш — мовчати!
якби без Неї —
то хотілося б
і плакать — і кричати...

12.04.2020,
рано вранці,
Вербна неділя


Рецензии