Верба i шутка, i лоза

Там десь – верба, десь – шутка, десь – лоза,
По-всякому в народі називають,
Та світлий день, як чистая сльоза.
Великдень всі за тиждень вже чекають.

Нас б’є верба і шутка трішки б’є,
Ще й б’ють-голосять дзвони Великодні,
Це радості усім нам додає,
Бо Пасха вже за тиждень від сьогодні.

Є котики в святкової верби,
Торкнемся ми до них – тепло відчуєм,
Мине цей тиждень страстної журби,
Й Христове Воскресіння відсвяткуєм.

Освячена, окроплена лоза,
І пахощі від неї дух тамують,
А котики – шовкова органза.
Сьогодні, як ніколи, їх шанують.

Шутковая неділя надійшла,
Її риходу цілий рік чекала,
Освяченая шутка в дім зайшла
І про Великдень радо сповіщала.

 12.04.2020 р.


Рецензии