Старий мiст

Цей міст, розташований в горах,
Знаходиться в місті Мостар.
Цей міст, що над рікою Неретва,
Вночі горить ніби міський ліхтар.

Споруджений в середні століття,
Символом єдності він довго був.
Війна принесла часи лихоліття,
І народ про колишню єдність забув.

Цей старий міст героїчно тримався,
Був під обстрілом два важких дня.
І в листопаді він зруйнувався.
Бо важкі бої тривали щодня.

І закінчилась в підсумку війна.
З тих пір вже багато часу минуло.
Міст відновлений і видний з вікна
Є нагадуванням, що раніше було.

Ось зараз оновлений міст стоїть.
Символізує мирне співіснування.
Але серце у людей все ще болить,
І є надія, що та війна була остання.


Рецензии