Утырыйк эле ойдэ без!

Эйдэгез, дуслар, утырыйк эле ойдэ генэ!
Короналы вирус белэн таныш тугел без элегэ.
Алда ни коткэнен белми шул беркем дэ.
Бэлкем, тора бара бетэр эле грипп та.

Алыйм эле чигу тасмамны,
Ана да вакыт хаман житми иде.
Китапларым да киштэлэрдэ -
Тузан хэйран жыеп яткан инде.

Пешерик без бергэлэшеп тэмлушкэлэр,
Биеп алыйк бер селкетеп без идэннэр.
Аннан була бергэлэшеп караоке жырлап,
Рэхэтлэнеп гаилэ белэн бер монланып.

Э ойдэ инде купме эш жыелган -
Ашыгып каядыр hэрвакыт.
Тегесе дэ эшлэнмэгэн, монысы да,
Житешэбез инде хэзер барына да.

Эйдэгез, дуслар, утырыйк эле ойдэ генэ!
Саклыйк туган-тумача, танышларны!
Дучар итмик якыннарны кайгыларга!
Шуна да чыкмыйк эле урамнарга!

Мин самоизоляциядэ, мин утырам ойдэ.
Э бэлкем мина бу бары тоела?
Юк, бу чынбарлык, бу тугел уен эш!
Жир шары уйлап атлый куркыныч вирус!
Шуна да дуслар, утырыйк эле ойдэ генэ без!

12.04.2020г.


Рецензии
Рэхмэт бик зур!
Сезгэ телэклэр!-
Шатлыклар зур
Жир шарында
исэнлек меннэр!!!

Динара Хайретдинова   12.04.2020 22:50     Заявить о нарушении