Вирусът с корона

Едно не мога днес да разбера –
къде ни е науката световна?
Уж нямаше от нея по-добра,
а тя, оказа се, че е виновна.

За бомби, разрушения, грабеж
акълът ни сече като секира,
а ето че навсякъде - поглеж –
страхът душите ни докрай раздира.

Един коварен вирус, находчив,
поставя пред науката дилема:
да бъде бич за нас, навеки жив,
додето не решим  сами проблема!

Отрупахте земята си с боклук,
отровихте горите и водите.
Започнахме да дишаме с мундщук,
за цар избрахме алчността, парите.

Не ни наказва вечният ни Бог –
наказваме се с глупостта си ние!
В това е нашият проклет залог
и тайната в това и тук се крие!


Рецензии