Спомени

Автор: Р. Русев

И като капчук
от стари керемиди
припява,
че от бащината къща
само спомен е останал.
С куче на пътеката полегнало
в коларски път
край къщи спомени оставили
от времето отминало,
с кирпич, дърво и стари керемиди
и зидовете каменни.
Зеленото поглежда между къщите,
ей горе по високото
баир наднича, 
носи синьото
на пролетно небе
и рехавите облаци,
ветрец накланя клоните
и носи мъничко тъга от стари покриви,
приклекнали и леко грохнали
до зидове от стари камъни.

Реката ромоляща, раците по нея,
пъстървите и мрените
подскачащи по бързея.
Тъга оставила носталгия,
останала от старо време
и кучето полегнало на пътя
единствено, което ме посреща.


Рецензии