Прадчуванне

Калi у вечар Песняры
Гукалi у сон пайсцi да ранка,
Лунала у сутнасцi тады
Зусiм не тая калыханка…

Ад цiхамiрных, лёгкiх мар
Амаль нiшто не засталося
Калi музычны загучау
Загад,---i нешта адбылося…

Нiбы змянiлiся зусiм
Сiлы  зямнога прыцягнення,--
Без крылау я, нiбы  як дым,
Лячу у цемры…


Рецензии