Цицигаш, зезагаш, полларчий

-”Цицигаш, зезагаш, полларчий,
Кхин долу а дийнаташ, дерриг а lалам-
Ма чlогlа аьрчаме даькхна.
Шен ков-керт къагийна,
Нехш ара хьекхна,
Вай ваьш ма паргlата даьхна.”
-”Вай-м ца до вон хlумма а,
Нехш хьоккхий яга йо.”
-”Тlакх хlаваъ баьхло.”
-”Цхьан йистехь дlагулла йо.”
-”Хий, латтий баьхло.
Вай ков-керт-lалам дай,
Вай-м lаламан дакъа дай…”
-”Вай-м lаламан дайш дай…”
-”Вай lаламан дайш делахь,
Цуьна-м дан дезаш lунал дай.
Цунах йоларг схьа а яккхийна,
И хlаллак дин охьа ховша вай?”
-”Ткъа делахь хlун де вай?”
-”Вай кхерч ларбе вай,
Нехш яржа яр лахде вай,
Яржийнаш хьекъале дlаяха lама де вай?”
-”Ткъа тlакх и муха де вай?”
-”Хьун ца хаьа?”
-”Сун ца хаьа.”


Рецензии