Сiла сова i сыдыть!..

Вітёр тыхэнько затыхнув.
Тыхынько пташка сыдыть.
Тронь тількы тонкую вышню –
J вэчор кудыся за тын.

Ек vэ ля мні гонды высыдь,
В хаты подраныj своjіj,
Ек трэ хотя бы баліjкы
Екся у сіны внысті.

Ну, да j прові3в ходы всі,
Дэ хы3, наглыjі мышк
Спаты дають в варымні Кіць.
От выjды j jіх влад закрыj.

А тут, наjівшысь, і пыты
Выпраг аvны, подывы.
Да онь пліту шэ включы ты:
Шось гомельчанка гомзыть!

Тыхон! Ты v вvэ молодыj!
Ну-тко, поладь всэ собі!
Ну?! Хо! Ходы но сюды ш!
Добрэ – шэ газ е турысцк.

Чаю напЕмось vэ, згынь!
А то но ман3 ля всіх.

...вот жэ: гуляють шэ цівкы.
Зарыкы тутака й Кіт!


Рецензии